Pieczarki jako dodatek do zimnych potraw-Iwony
Pieczarki jako dodatek do zimnych potraw-Iwony4.57 out of 5 based on 46 voters.
Składniki:
- ½ kg świeżych pieczarek
- szczypta kwasku cytrynowego
- ½ szklanki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego, gotować około 3 minuty, odcedzić, ostudzić, pokroić w cienkie paseczki i wymieszać z majonezem, posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać do zimnych potraw z mięsa, jaj lub białego pieczywa.
- Szczegóły
- Kategoria: Pieczarki
- Opublikowano: środa, 03, sierpień 2011 16:29
- Iwona Podgórna