Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Patisony z marchewką i chrzanem

Składniki:

  • patisony 2 kg
  • marchew 2 sztuki
  • chrzan 1/2 korzenia
  • koper 1/2 łyżki
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • gorczyca
  • woda 1 litr
  • ocet 1 szklanka
  • sól 1 łyżka
  • cukier 2 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Wodę, ocet, sól i cukier należy zagotować i przestudzić. Patisony należy
    umyć, osuszyć. Marchewkę wraz z chrzanem obrać i pokroić w plasterki lub
    kosteczkę. Do słoików należy nakładać marchewkę, chrzan, koper,
    przyprawy i patisony. Zalać patisony zalewą- 2/3 wysokości słoika.
    Słoiki należy pasteryzować w piekarniku nagrzanym do 90 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *