Pasta z zielonych oliwek Julii
Pasta z zielonych oliwek Julii0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pasta z zielonych oliwek Julii. Do jej wykonania oprócz oliwek potrzebujesz: kaparów, natki pietruszki, czosnku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 2 garście oliwek zielonych
- 1 garść natki pietruszki
- 1 łyżka kaparów
- ½ łyżeczki majeranku
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Oliwki odsączyć z zalewy i wrzucić do blendera.Dodać do nich natkę pietruszki, kapary oraz obrany czosnek.Następnie dodać jeszcze majeranek oraz sól i pieprz do smaku.Całość zalać oliwą z oliwek.Dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.Pasta idealnie nada się do posmarowania grzanek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 18, listopad 2015 04:50
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny