Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pasta z zielonych oliwek Julii. Do jej wykonania oprócz oliwek potrzebujesz: kaparów, natki pietruszki, czosnku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 2 garście oliwek zielonych
- 1 garść natki pietruszki
- 1 łyżka kaparów
- ½ łyżeczki majeranku
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Oliwki odsączyć z zalewy i wrzucić do blendera.Dodać do nich natkę pietruszki, kapary oraz obrany czosnek.Następnie dodać jeszcze majeranek oraz sól i pieprz do smaku.Całość zalać oliwą z oliwek.Dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.Pasta idealnie nada się do posmarowania grzanek.
Liczba porcji: 4