Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z avocado z tahiną

 Składniki:

 

  • avocado 1 sztuka
  • tahina 2 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • olej sezamowy

 

 

Sposób wykonania:

  1. Dymka  cm białej części pokrojonej drobno
    Avocado wydłubujemy łyżeczką i miksujemy razem z czosnkiem i tahiną. Doprawiamy solą i ewentualnie olejem sezamowym, mieszamy. Wsypujemy dymkę i ponownie mieszamy.

     

    Ta pasta była wzorowana quacamole i wyszła bardzo dobra. Ja bardzo lubię tahinę – mogłabym ją jeść łyżeczką. Pastę podajcie z ciemnym pieczywem.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *