Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta do chleba z żółtego sera

Składniki:

  • ½ szklanki serka homogenizowanego
  • 25 dkg żółtego sera Gouda
  • ½ szklanki majonezu
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Ser Gouda zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szczypiorek umyć i drobniutko posiekać. Majonez wymieszać z serkiem homogenizowanym, wsypać starty żółty ser, szczypiorek i czosnek. Doprawić do smaku solą. Podawać na liściach lodowej sałaty z koktajlowymi pomidorkami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *