Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parówki w koszulkach

Składniki:

  • ½ kg kiełbasy parówkowej
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 litra oleju
  • sól
  • szczypta gałki muszkatołowej


    Sposób przyrządzenia:

    Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, masło, jajka, szczyptę gałki muszkatołowej i wyrobić ciasto. Kiełbasę pokroić w paski długości 7-8 cm. Każdy pasek kiełbasy owinąć odpowiednią porcją ciasta. Smażyć w głębokim oleju na małym ogniu na złocisty kolor. Podawać z czerwonym klarownym barszczem, lub żurkiem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *