Parowane młode ziemniaczki
Parowane młode ziemniaczki 4.40 out of 5 based on 145 voters.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- przyprawa do ziemniaków Kamis
- koperek suszony Kamis
- 2 cebulki
- marchewka
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki wody
-
Ziemniaki obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka. Cebulkę, marchew
obieramy, kroimy i wrzucamy do garnka. Posypujemy przyprawą do
ziemniaków, koperkiem. Na koniec dodajemy oliwę, wodę. Przykrywamy
szczelnie ziemniaczki. Gotujemy pod przykryciem 30 minut bez zaglądania
na małym ogniu.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Monikę Struk
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: środa, 23, wrzesień 2009 07:50
- Monika Struk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak