Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto brownies

Składniki

  • 4 duże jajka
  • 125 gram gorzkiej czekolady 70% cacao
  • 125 gram białej czekolady
  • 250 gram masła
  • 130 gram mąki
  • 100 gram suszonej żurawiny
  • szczypta soli

    Etapy przygotowania
    podgrzewamy piekarnik do 240 stopni.
    Formę smarujemy masłem i wstawiamy do lodówki,
    czekolady rozpuszczamy osobno jedna z połową ilością masła i druga też.
    do każdej z rozpuszczonej czekolady dodajemy dwa roztrzepane jajka.
    na koniec dodajemy sól i mąkę (połowa maki do białej części połowa do drugiej)
    co masy z ciemna czekoladą dodajemy żurawinę i mieszamy i wlewamy do formy na dno.
    białą czekoladę wlewamy na wierzch i wkładamy do piekarnika.
    Wyłączamy piekarnik i ciasto zostawiamy tam na minimum 2 godziny *tzn do czasu kiedy piekarnik całkowicie nie ostygnie)
    przestudzone ciasto władamy na 30 minut do lodówki podajemy z żurawiną.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Monikę Gorbaczyńską

     

     

     

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *