Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka nadziewana mięsnym farszem

 

Składniki:

  • papryka 8 sztuk
  • ryż 15 dag
  • mięso 20 dag
  • pieczarki 50 dag
  • cebula 5 dag
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Paprykę należy umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Ryż należy ugotować na
sypko, mięso zmielić w maszynce, pieczarki i cebule należy umyć, pokroić
w grubą kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mięso, ryż i
doprawić solą oraz pieprzem, dusić około pół godziny. Ciepłym farszem
należy nadziać paprykę, posmarować ją z zewnątrz olejem, owinąć
dokładnie folią aluminiową i piec na ruszcie około pół godziny.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *