• 50 dag makaronu papardelle
  • 30 dag prawdziwków (świeżych lub mrożonych)
  • ćwiartka masła śmietankowego nie solonego
  • 1 mała papryczka chilli
  • bazylia
  • sól pieprz
  • 125 g startego parmezanu

Sposób przyrządzenia:
Makaron wrzucić na osolony wrzątek. Następnie rozpuścić masło na rozgrzanej patelni i wrzucić pokrojone podłużnie prawdziwki. Dodać sól i pieprz, bazylię oraz pokrojoną w plasterki papryczkę chilli. Dusić na wolnym ogniu ok. pół godziny. Ugotowany makaron wyjąc na talerz, dodać uduszone prawdziwki i posypać tartym parmezanem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi