Panga z czosnkiem w ostrej czerwonej papryce Iwony
Panga z czosnkiem w ostrej czerwonej papryce Iwony4.83 out of 5 based on 23 voters.
Składniki:
- 6 płatów pangi
- 2 łyżki mąki
- 3-4 pomidory
- 1 łyżka ostrej sproszkowanej papryki
- 3 czerwone papryki
- 3-4 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- olej/1 szklanka/
Sposób przyrządzenia:
Filety pangi pokroić na kawałki, oprószyć mąką i smażyć na oliwie na złocisty kolor z każdej strony. Na drugiej patelni wlać pozostały olej, dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek , obraną ze skórki paprykę, pokrojoną w kawałki i podsmażać na złocisty kolor. Dodać pomidory, bez skórki i pestek, sproszkowaną paprykę, dusić ,aż masa nabierze gładkiej konsystencji, dodać podsmażone kawałki ryby, postawić na bardzo małym ogniu, pod przykryciem na około 15 minut. Przed podaniem posolić.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: czwartek, 19, styczeń 2012 12:32
- Iwona Podgórna
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla