Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w maladze Iwony

Składniki:

  • 5 płatów pangi
  • 3 jajka
  • ½ szklanki śmietany kremówki
  • włoszczyzna
  • szczypta przyprawy do ryb
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • ½ szklanki  rodzynek
  • szklanka malagi
  • 8 łyżeczek  żelatyny
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bułka kajzerka
  • olej
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Włoszczyznę  ugotować, zostawić wywar, cebulę  obrać, zeszklić na oleju, bułkę  namoczyć. Rybę drobno pokroić, dodać odciśniętą bułkę, łyżeczkę  przyprawy do ryb, żółtka, śmietanę, cebulę, pokrojoną włoszczyznę i roztarty czosnek. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bakalie i ubitą pianę z białek. Masę szczelnie zawinąć w folię aluminiową formując wałek, przełożyć do foremki, zalać wrzątkiem i gotować około 30 minut. Wystudzić, wyjąć z foli, wyłożyć na półmisek, pokroić w grubsze plastry. Żelatynę rozpuścić w 2 szklankach wywaru z włoszczyzny, dodać szklankę  malagi, przyprawić do smaku. Galaretą zalać rybę. Schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *