Owoce morza w ostrym sosie

8549
com_content.article
(Oddano 401 głosów z średnią 4.54 z 5)
Owoce morza w ostrym sosie4.54 out of 5 based on 401 voters.


Składniki:


    • 10 dag mrożonych krewetek
    • 10 dag raków konserwowych w zalewie
    • 6 łyżek majonezu
    • 2 łyżki ketchupu
    • kilka kropel sosu tabasco
    • natka pietruszki
    • liście zielonej sałaty
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Raki oraz krewetki odsączyć z zalewy i połączyć.
    Następnie majonez wymieszać razem z ketchupem oraz posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku solą, pieprzem ora kilkoma kroplami tabasco.
    Wlać sos do owoców morza i delikatnie wymieszać.
    Podawać na liściach sałaty.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Karolina P

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi