Ostry sos curry
Ostry sos curry4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 1 drobno posiekana cebula
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mleka
- ½ szklanki mleka kokosowego
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć mieszając aż stanie się szklista, dodać pastę curry, rozmieszać, smażyć jeszcze 2 minuty. Mleko wymieszać z mąką, dodać do rondla, doprowadzić do wrzenia mieszając, dodać mleko kokosowe, chwilę jeszcze podgrzewać. Podawać na gorąco.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Barciś
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 30, maj 2011 22:01
- Monika Barciś
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny