Okoń lub sandacz w folii pieczony

7412
com_content.article
(Oddano 510 głosów z średnią 4.54 z 5)
Okoń lub sandacz w folii pieczony4.54 out of 5 based on 510 voters.


Składniki:

  • ½ kg filetów z okonia lub sandacza
  • 2 łyżeczki masła
  • koperek, natka pietruszki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • biały pieprz

Okon

Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, podzielić na dwie porcje. Sos sojowy wymieszać z sokiem cytrynowym i pieprzem. Marynatą polać filety rybne, odstawić na 30 minut. Przygotować dwa odpowiednio duże kawałki folii aluminiowej, na nich ułożyć obsączoną z marynaty rybę, plasterki cytryny, łyżeczkę masła. Całość obficie posypać posiekaną zieleniną. Folię zawinąć tworząc szczelny pakiet. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Pod koniec pieczenia otworzyć pakiet z folii i dopiec rybę.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi