Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wieprzowa pieczona w liściach kapusty

Składniki:

  • 1,5 kg polędwiczek wieprzowych
  • 6 dużych liści kapusty
  • 1 pęczek zielonej cebuli
  • ulubione zioła
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka bulionu mięsnego
  • mąka


Sposób przyrządzenia:

Polędwiczki oczyścić z błon, przyciąć aby były równej długości, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć ziołami, odłożyć na 30 minut. Z liści kapusty ściąć grube żyły. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, obgotować w niej przez 3 do 5 minut liście kapusty. Liście wyjąć z wrzątku, schłodzić, osuszyć. Blanszować w pozostałej w rondlu wodzie zieloną cebulkę. Układać po dwa liście kapusty w taki sposób aby ich brzegi zachodziły na siebie, ułożyć na nich 2 lub 3 polędwiczki, zawinąć w liście, a te obwiązać blanszowanymi piórkami cebulki. Tak przygotowane pakiety układać na blasze do pieczenia, polać bulionem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut. Podczas pieczenia polewać pakiety powstałym sosem i obracać. Powstały sos odlać do rondla, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku, gotować kilka minut. Sos zagęścić mąką rozmieszaną z zimną wodą. Tak przyrządzone polędwiczki znakomicie smakują z młodymi ziemniaczkami i buraczkami z chrzanem. Sos podawać w sosjerce.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *