Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięsna rolada w cieście francuskim

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa
  • mrożone ciasto francuskie
  • 2 jajka
  • cebula
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 250 g pieczarek
  • sos pieczeniowy

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa dodać posiekaną cebulę i natkę pietruszki po czym wbić jajko, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Ciasto rozmrozić po czym rozsmarować na nim mięsną masę i zwinąć całość w roladę.
    Posmarować ją roztrzepanym żółtkiem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 1 godzinę.
    W miedzy czasie pokrojone pieczarki przesmażyć po czym doprawić je sola i zalać sosem przygotowanym według opisu na opakowaniu.
    Roladę polać sosem przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *