Mintaj pod kołderką

7704
com_content.article
(Oddano 427 głosów z średnią 4.47 z 5)
Mintaj pod kołderką4.47 out of 5 based on 427 voters.


Składniki:
  • 1/2 kg filetów z mintaja (pangi, tilapii)
  • 1 cebula
  • sok z połowy cytryny
  • szklanka gęstej śmietany
  • łyżka startego, żółtego sera
  • zioła prowansalskie
  • garść posiekanej zieleniny
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Rybę natrzeć sokiem z cytryny, solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 1/2 godziny. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce  tłuszczu. Śmietanę ubić z mieloną papryką, wymieszać z cebulą i doprawić solą i pieprzem. Rybę zalać sosem śmietanowym, posypać startym serem, i wstawić ponownie do piekarnika. Zapiekać tak długo, aż kołderka lekko się zrumieni, a ser stopi.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi