Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mintaj na cebuli po Henrykowsku

Jest to bardzo łatwy, bardzo prosty, bardzo szybki i dietetyczny sposób przyrządzenia filetów z mintaja. Filety dokładnie rozmrozić, umyć, osączyć i lekko osolić. Na patelnię wlać łyżkę stołową oleju. Cebulę pokroić w grube plastry i ułożyć na patelni, przykrywając całe dno, lekko posolić i trochę poddusić. Ułożyć filety jedną warstwą na cebuli. przykryć i dusić na średnim ogniu około 5 do 7 minut. Ryba jest delikatna i soczysta. Jeżeli ktoś lubi i może cebula też jest jadalna.
Przepis własny [email protected] Henryk Chojnacki Ul.Ostrowska 39/5 62-800 KALISZ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *