Mintaj na cebuli po Henrykowsku

1462
com_content.article
(Oddano 226 głosów z średnią 4.73 z 5)
Mintaj na cebuli po Henrykowsku4.73 out of 5 based on 226 voters.


Jest to bardzo łatwy, bardzo prosty, bardzo szybki i dietetyczny sposób przyrządzenia filetów z mintaja. Filety dokładnie rozmrozić, umyć, osączyć i lekko osolić. Na patelnię wlać łyżkę stołową oleju. Cebulę pokroić w grube plastry i ułożyć na patelni, przykrywając całe dno, lekko posolić i trochę poddusić. Ułożyć filety jedną warstwą na cebuli. przykryć i dusić na średnim ogniu około 5 do 7 minut. Ryba jest delikatna i soczysta. Jeżeli ktoś lubi i może cebula też jest jadalna.
Przepis własny Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. Henryk Chojnacki Ul.Ostrowska 39/5 62-800 KALISZ

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi