Mielone kotlety z ryby Iwony

22430
com_content.article
(Oddano 91 głosów z średnią 4.64 z 5)
Mielone kotlety z ryby Iwony4.64 out of 5 based on 91 voters.


Składniki:


  • ½ kg filetów rybnych
  • 2 małe bułki
  • 15 dkg słoniny
  • 2 cebule
  • 1 pęczek pietruszki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • masło lub olej do smażenia
     

Kotlety Moelone

Sposób przyrządzenia:
Bułki namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Rybę pokroić  w pasy, słoninę pokroić w kosteczkę, obraną cebulę na ćwiartki, pietruszkę opłukać. Wszystkie składniki zemleć w maszynce do mięsa. Masę wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Formować kotlety. Na rozgrzanej patelni z olejem i masłem smażyć  kotlety z obydwu stron na złocisty kolor.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi