Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone kotlety z ryby Iwony

Składniki:

  • ½ kg filetów rybnych
  • 2 małe bułki
  • 15 dkg słoniny
  • 2 cebule
  • 1 pęczek pietruszki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • masło lub olej do smażenia
     

Sposób przyrządzenia:
Bułki namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Rybę pokroić  w pasy, słoninę pokroić w kosteczkę, obraną cebulę na ćwiartki, pietruszkę opłukać. Wszystkie składniki zemleć w maszynce do mięsa. Masę wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Formować kotlety. Na rozgrzanej patelni z olejem i masłem smażyć  kotlety z obydwu stron na złocisty kolor.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *