Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowana papryka

Składniki:

  • 2 kg żółtej papryki
  • 2 kg czerwonej papryki
  • garść liść laurowych
  • kilka ziaren pieprzu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • ½ l oleju
  • ½ szkl. octu

Sposób wykonania:

  1. Papryki ułożyć na blasze po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec o momentu, aż skórka się pomarszczy i nabierze ciemnego koloru, po czym przełożyć ją do woreczka foliowego, szczelnie zakręcić i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie paprykę dokładnie obrać i w całość włożyć do słoików.
    Do każdego słoika włożyć jeszcze 2-3 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz 6 łyżeczek oleju i 3 łyżeczki octu.
    Słoiki zalecić ale nie dokręcając wieczek, pasteryzować ok. 20 min po tym czasie dokręcić zakrętki.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *