Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

    • 8 jajek
    • 50 dag pieczarek
    • ½ pęczka natki pietruszki
    • kilka liści sałaty
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka majonezu
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, które wrzucić na patelnie z 1łyżką rozgrzanego masła, trzymać na ogniu ok. 20 min.
    W między czasie jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które należy rozkruszyć i dodać do pieczarek.
    Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec dodajemy do pieczarek majonez, ponownie wymieszać i napełnić powstałym farszem połówki jajek.
    Ułożyć jajka na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i udekorować natką pietruszki.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktoria

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *