Składniki:
- • 8 jajek
• 50 dag pieczarek
• ½ pęczka natki pietruszki
• kilka liści sałaty
• 1 łyżka masła
• 1 łyżka majonezu
• sól
• pieprz
Sposób wykonania:
- Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, które wrzucić na patelnie z 1łyżką rozgrzanego masła, trzymać na ogniu ok. 20 min.
W między czasie jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które należy rozkruszyć i dodać do pieczarek.
Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na koniec dodajemy do pieczarek majonez, ponownie wymieszać i napełnić powstałym farszem połówki jajek.
Ułożyć jajka na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i udekorować natką pietruszki.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktoria