Marynowana czerwona cebula
Marynowana czerwona cebula5.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- 2 czerwone cebule
- 1 l wody
- ½ szkl octu z białego wina
- ½ szkl zimnej wody
- ½ szkl miodu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka ziarenek pieprzu
- ½ łyżeczki ziela angielskiego
Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w półplasterki po czym wrzucić do 1 litra wrzącej wody, odstawić na 5 minut.
W między czasie ocet wymieszać z miodem, zimną wodą, solą, pieprzem oraz zielem angielskim.
Po 5 minutach odcedzić cebulę i dodać ja do marynaty.
Odstawić ponownie na 10 minut po czym przełożyć do słoika.
Szczelnie zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: poniedziałek, 17, grudzień 2012 09:28
- Natasza Tokarska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak