Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron pod beszamelem

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 1 ½ szklanki sosu beszamelowego
  • szczypta utartej gałki muszkatołowej
  • 20 dkg startego ostrego żółtego sera
  • 5 dkg masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, wymieszać z połową startego sera i sosem beszamelowym, przyprawić do smaku solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Przygotowany makaron wyłożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia posypać drugą połową startego sera wymieszanego z tartą bułką. Polać stopionym masłem wstawić do piekarnika i zapiec w temperaturze 180 stopni C około 25 minut. Posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać z ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *