Składniki:
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 1 ½ szklanki sosu beszamelowego
- szczypta utartej gałki muszkatołowej
- 20 dkg startego ostrego żółtego sera
- 5 dkg masła
- 2 łyżki tartej bułki
- sól, pieprz do smaku
- ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, wymieszać z połową startego sera i sosem beszamelowym, przyprawić do smaku solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Przygotowany makaron wyłożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia posypać drugą połową startego sera wymieszanego z tartą bułką. Polać stopionym masłem wstawić do piekarnika i zapiec w temperaturze 180 stopni C około 25 minut. Posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać z ulubioną surówką.