Lekki majonez
Lekki majonez4.66 out of 5 based on 134 voters.
Składniki:
- 1/2 szklanki jogurtu
- 1/2 żółtka
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka soku cytrynowego lub zaprawy cytrynowej
- sól
-
przyprawa curry
Sposób wykonania:
-
Musztardę utrzeć z dodatkiem żółtek.
Następnie doprawić do smaku musztardą, sokiem z cytryny, solą i curry.
- Szczegóły
- Kategoria: Majonezy
- Opublikowano: poniedziałek, 03, październik 2011 09:32
- Magda Radwańska
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny