Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo Karoliny

 

Składniki:

  • 75 dag kolorowej papryki
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 3 łyżki oliwy
  • mielona ostra papryka
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Obranego bakłażana pokroić w plastry które oprószyć solą i odstawić na 30 min.
W między czasie obrać cukinię i również pokroić ją w plastry.
Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę a paprykę pokroić na kawałki.
Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, wówczas wrzucić cukinie, bakłażana oraz paprykę.
Oprószyć całość solą, pieprzem, bazylią i mieloną papryką, trzymać na ogniu ok. 20 min.
Po tym czasie dodać pomidory i pozostawić na ogniu jeszcze kolejne 20 min.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką.

Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Karolina P

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *