Kwaśna bulwianka
Kwaśna bulwianka4.58 out of 5 based on 98 voters.
Składniki:
• 50 dag ziemniaków
• 1 l maślanki
• pieprz
• cebula
• 1 - 2 marchwie
• 1 l wody
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Do wrzącej wody wrzucić drobno pokrajane ziemniaki, startą na tarce o dużych oczkach marchew, cebulę, pieprz, sól.Gotować aż ziemniaki będą miękkie.Ugotowaną cebulę należy usunąć, a do zupy wlać maślanke i zagotować.Zupę spożywa się z czarnym chlebem, posmarowanym masłem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: piątek, 19, sierpień 2005 00:00
- kama
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa