Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z warzywnymi mrożonkami

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
  • ½ opakowania mrożonej marchewki
  • ½ opakowania mrożonego groszku
  • ½ opakowania fasolki szparagowej
  • 25 dkg pieczarek
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1/5 łyżki przyprawy typu Vegeta
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, kroimy w grubszą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Czosnek obieramy drobno, siekamy. Piersi kurczaka myjemy, osączamy, kroimy w wąskie paseczki. Na rozgrzanej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki smażymy chwilę na silnym ogniu dodajemy pozostałe warzywa i koncentrat pomidorowy. W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki oleju , dodajemy pokrojone w paseczki piersi kurczaka. Smażymy na złocisty kolor i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Doprawiamy wegetą i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Wykładamy do żaroodpornego naczynia, podajemy na gorąco.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *