Kurczak z rusztu w marynacie
Kurczak z rusztu w marynacie 4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
- 2 kurczaki
- 7 dag masła
- 3 łyżki oleju
- 5 łyżek bułki tartej
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- sól
- pieprz
-
Kurczaki przekroić na pół po czym lekko rozbić.
Następnie zioła wymieszać z olejem, solą oraz pieprzem i posmarować nim kurczaki.
Piec na mocno rozgrzanym rusznic około 15 minut z każdej strony.
Po tym czasie polać je roztopionym masłem i posypać bułką tartą.
Piec ostanie 5 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: wtorek, 28, wrzesień 2010 08:45
- Ilona Świstak
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany