Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z kurczaka z brzoskwiniami

Składniki:

  • 80 dag piersi kurczaka
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • sól
  • pieprz

    Marynata:

  • syrop z brzoskwiń
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka przyprawy do pierników
  • ½ łyżeczki chilii
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na marynatę dokładnie wymieszać ze sobą.
    Następnie mięso pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i przełożyć do marynaty.
    Wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Po tym czasie na szpadki nabijać na przemian brzoskwinie oraz mięso.
    Piec na ruszcie co jakiś czas obracając i polewając marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *