Kurczak z rozmarynem Leszka
Kurczak z rozmarynem Leszka4.78 out of 5 based on 233 voters.
Składniki:
• kurczak
• łyżka roztarych suszonych listków rozmarynu lub dwie łyżki świeżych
• łyżka soku z cytryny
• 2 - 3 łyżki masła
• pół łyżeczki soli
Sposób przyrządzenia:
Umytego i osuszonego kurczaka natrzeć solą i rozmarynem od wewnątrz i z zewnątrz, skropić sokiem z cytryny, zostawić na 2 - 3 godziny w chłodnym miejscu. Ułożyć w brytfannie, obłożyć plasterkami masła, wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około godziny, często polewając wytworzonym sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: czwartek, 16, czerwiec 2005 00:00
- Eljot
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany