Kurczak z pieczarkami pod jajkiem
Kurczak z pieczarkami pod jajkiem4.63 out of 5 based on 318 voters.

Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- jajka
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka mąki
- 20 dkg małych pieczarek
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka pokroić w dużą kostkę, pieczarki pokroić na połówki. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso, a gdy będzie rumiane dodać pieczarki. Smażyć aż cały płyn odparuje, posypać posiekaną natką pietruszki, przyprawić, wymieszać. Mały naczynia żaroodporne wypełnić ściśle pieczarkami z mięsem, polać śmietaną wymieszaną z mąką, na każde wybić ostrożnie jajko, posolić i popieprzyć, zapiec w nagrzanym piekarniku.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: czwartek, 04, maj 2006 00:00
- Teresa
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany