Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z pieczarkami pod jajkiem

Składniki:


  • 2 filety z kurczaka
  • jajka
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • 20 dkg małych pieczarek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka pokroić w dużą kostkę, pieczarki pokroić na połówki. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso, a gdy będzie rumiane dodać pieczarki. Smażyć aż cały płyn odparuje, posypać posiekaną natką pietruszki, przyprawić, wymieszać. Mały naczynia żaroodporne wypełnić ściśle pieczarkami z mięsem, polać śmietaną wymieszaną z mąką, na każde wybić ostrożnie jajko, posolić i popieprzyć, zapiec w nagrzanym piekarniku.

1 comment for “Kurczak z pieczarkami pod jajkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *