Kurczak z grzybami i groszkiem
Kurczak z grzybami i groszkiem4.63 out of 5 based on 73 voters.
Składniki:
- 300 g filetów z kurczaka
- 250 g zielonego groszku
- 200 g śmietany
- 300 g marynowanych grzybków
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
-
Piersi kurczaka pokroić w paseczki, które obsmażyć na rozgrzanejoliwie, wówczas zalać je śmietaną i trzymać na ogniu około 4 minuty.
Po tym czasie dodać odsączone z zalewy grzybki i dusić kolejne 4 minuty.
Następnie dodać groszek.
Całość wymieszać, dusić kilka minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: poniedziałek, 21, marzec 2011 08:51
- Martyna Konopska
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany