Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z grzybami i groszkiem

 

Składniki:

  • 300 g filetów z kurczaka
  • 250 g zielonego groszku
  • 200 g śmietany
  • 300 g marynowanych grzybków
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Piersi kurczaka pokroić w paseczki, które obsmażyć na rozgrzanejoliwie, wówczas zalać je śmietaną i trzymać na ogniu około 4 minuty.
    Po tym czasie dodać odsączone z zalewy grzybki i dusić kolejne 4 minuty.
    Następnie dodać groszek.
    Całość wymieszać, dusić kilka minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *