Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurze z rozmarynem

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • 100 ml białego octu winnego
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 4 łyżki rodzynek
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety natrzeć oliwą wymieszaną z rozmarynem, solą oraz pieprzem.
    Odstawić na 30 minut.
    W między czasie rodzynki zalać octem winnym i lekko podgrzać, odstawić do ostygnięcia,
    Następnie orzeszki przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
    Na sam koniec piersi kurczaka usmażyć na rozgrzanej oliwie po czym dodać rodzynki z octem winnym i dusić około 5 minut.
    Przed podaniem posypać orzeszkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *