Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po wietnamsku

 

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju

     

    Marynata:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka pasty curry
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • sól, pieprz
     

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać do mięsa, wymieszać masując odstawić na 1 godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać mocno olej, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, a gdy ta się zeszkli  dodać mięso, smażyć 5 minut mieszając, wcisnąć przez praskę obrany czosnek, wymieszać.  Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *