Kurczak po tajsku
Kurczak po tajsku4.63 out of 5 based on 139 voters.
Składniki:
- 2 lub 3 filety z kurczaka
- 1 cebula
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- olej
- sól, pieprz, curry
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Mięso przyprawić, odłożyć na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając, dodać mięso, smażyć aż mięso zbieleje, zalać mleczkiem kokosowym i dusić aż sos lekko się zagęści. Podawać z ryżem lub makaronem sojowym.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 16, listopad 2011 12:48
- Iza Grala
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany