Kurczak po chińsku z makaronem
Kurczak po chińsku z makaronem4.63 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 1 duża cebula
- 1 podzielony na różyczki brokuł
- 2 marchewki
- 1 puszka zielonego groszku
- makaron chiński ryżowy (1 opakowanie)
- 4 łyżki sosu tariyaki
- olej
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w grube paski. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim wkładane partiami mięso. W rondlu umieścić obrumienione paski mięsa, dodać różyczki brokułu, obraną i pokrojoną w piórka cebulę, obraną i pokrojoną w słupki marchew, odcedzony groszek, dusić pod przykryciem 3 minuty. Dodać makaron i sos tariyaki, wymieszać tak aby makaron był całkowicie przykryty, dusić 5 minut, skorygować smak solą, pieprzem, wymieszać i natychmiast podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 16, listopad 2011 12:53
- Krystyna Antonowicz
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany