Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak gotowany w warzywach Iwony

Składniki:

  • ½ kg kury
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 łyżka oleju sojowego
  • szczypta estragonu
  • łyżeczka masła
  • natka pietruszki ,sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia: 

    Kurę umyć, zalać wodą niewielka ilością i gotować pod przykryciem. Warzywa umyć,  obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, poddusić na oleju , dodać do kury i doprawić do smaku solą, pieprzem i estragonem. Miękką kurę wyłożyć na półmisek i obłożyć warzywami, okrasić surowym masłem, posypać posiekaną natką zielonej pietruszki. Podawać z ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *