Kurczak duszony w kapuście Dagmary
Kurczak duszony w kapuście Dagmary4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Kapustę pokroić na krótsze kawałki, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odcedzić. Ponowione zalać wodą i gdy zawrze odcedzić. W międzyczasie w rondlu rozgrzać masło, dodać obraną i pokrojoną cebulę, lekko ją zeszklić, dodać kawałki mięsa, chwilę smażyć mieszając, dodać koncentrat pomidorowy, smażyć jeszcze 1 minutę mieszając. Do zawartości rondla dodać kapustę, wodę, kostkę rosołową i dusić aż woda odparuje, a składniki zmiękną.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: poniedziałek, 28, marzec 2011 09:44
- Dagmara Raniszewska
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany