Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta duszona z jabłkami

Składniki:

  • 50 dkg kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • 3 jabłka
  • 3 łyżki oleju
  • ½ szklanki soku jabłkowego
  • 2 ząbki czosnku

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę pokroić na krótsze kawałki, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odcedzić. Ponowione zalać wodą i gdy zawrze odcedzić. W międzyczasie w rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną cebulę i czosnek, lekko ją zeszklić. Dodać obrane i utarte na grubej tarce jabłka chwilę smażyć mieszając. Do rondla dodać sok jabłkowy i odrobinę wody, przyprawić i dusić pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Jeśli ktoś lubi może zagęścić kapustę zasmażką.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *