Kukurydza w śmietanie
Kukurydza w śmietanie4.60 out of 5 based on 420 voters.
Składniki:
- 6 kolb kukurydzy
- 1 łyżka masła
- ¼ szkl. posiekanych szalotek
- ½ szkl. gęstej śmietany
- sól
- pieprz
- kiełki
Sposób wykonania:
-
Z kolb odciąć ziarna kukurydzy.
Następnie na rozgrzane masło wrzucić posiekane szalotki i smażyć je około 3 minut, wówczas dodać kukurydzę oraz śmietanę.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 2 minut.
Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać kiełkami.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Julia Blicharz
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 02, grudzień 2009 08:24
- Julia Blicharz
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak