Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik z gruszkami w ziołach

Składniki:

  • 2 sprawione średniej  wielkości króliki
  • 10 dkg margaryny
  • 400 ml różowego wina
  • 6 gałązek tymianku
  • 6 gałązek rozmaryny
  • ½ szklanki borówek
  • 8 gruszek
  • sól, pieprz  do smaku

Sposób wykonania:
Mięso pokroić na 8 kawałków, natrzeć solą  i pieprzem, obsmażyć na margarynie, wlać  wino, dodać zioła, piec w temperaturze 200 stopni C około 45 minut. Mięso  wyjąć , dodać  do sosu borówki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gruszki obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i gotować w sosie 15 minut, podawać z królikiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *