Krupnik Aliny
Krupnik Aliny 4.57 out of 5 based on 449 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Marchewkę, pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach a obrane ziemniaki pokroić w kostkę.
Całość zalać wrzątkiem, dodając jeszcze kaszę i gotować do miękkości.,
W między czasie posiekaną cebulę oraz czosnek zarumienić na rozgrzanym maśle, wówczas oprószyć całość mąką, wymieszać i dodać do zupy.
Całość wymieszać i przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Krupnik
- Opublikowano: poniedziałek, 25, październik 2010 09:00
- Alina Goszczyńska
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa