Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z zielonego groszku

 

Składniki:

  • 50 g masła
  • 1 cebula
  • 500 g łuskanego groszku
  • 1 l rosołu wołowego
  • ½ porcji sosu beszamelowego

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle udusić cebulkę po czym dodać groszek i dusić na małym ogniu ok. 2- minut.
    Następnie wlać 750 ml bulionu i trzymać na ogniu ok. 20 minut.
    W między czasie przygotuj beszamel.
    Gdy groszek będzie miękki dokładnie go zmiksować aby powstało gładkie puree do którego dodać beszamel.
    Jeśli zupa wyszła za gęsta dodać resztę bulionu.
    Doprawić do smaku solą i gotować jeszcze ok. 5minut.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *