Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wage bakłażan

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 4 jajeczka
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • ½ pomidora
  • 1/4 papryki
  • pół cebuli
  • starty ser żółty
  • koncentrat pomidorowy na oko 50ml.
  • kilka oliwek
  • mąka
  • przyprawy
  • oliwa z oliwek
  • mleko

    Sposób wykonania:

    1. Obieramy bakłażana ze skórki, kroimy, układamy na desce i posypujemy solą i zostawiamy. Kroimy pomidora, oliwki, cebulę, paprykę.
      Następnie kroimy bakłażana (jak tam chcemy w plastry czy paski)obtaczamy w mące i wrzucamy na gorącą patelnie. Jak zmięknie przesuwamy wszystko na bok patelni i wrzucamy cebule i paprykę.
      W miseczce rozbijamy 4 jajka  i dolewamy trochę mleka oraz sos sojowy i mieszamy. Wszystko na patelni mieszamy i smażymy przez chwile.
      Wlewamy jajka i starty ser żółty, koncentrat pomidorowy i przyprawy.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Michała Baniukiewicza

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *