Krem z marchewki Klaudii
Krem z marchewki Klaudii0 out of 5 based on 0 voters.
Odkryj najlepszy zbiór przepisów na gęste kremy. Tym razem marchewka w roli głównej. Do wykonania przepisu potrzebujesz: marchewki, ziemniaków, cebuli i mleka kokosowego.
Składniki:
- 2 kg młodej marchewki
- 400 ml mleka kokosowego
- 1 cebula
- 4 ziemniaki
- kawałek imbiru
- sól
- oliwa

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.W między czasie obrać marchewkę i pokroić na plasterki, które wrzucić do podsmażonej cebuli.Dodać również obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki.Trzymać na ogniu około 4 minut.Po tym czasie zalać całość wodą, tak, aby warzywa były całe nią przykryte.Dodać jeszcze kawałek imbiru i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Wówczas zdjąć rondelek z ognia.Wlać mleko kokosowe i całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Gotowy doprawić do smaku solą.Przed podaniem podgrzać, ale nie gotować.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: poniedziałek, 21, wrzesień 2015 03:47
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak