Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne szaszłyki w marynacie curry. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, żółtej pasty curry, soku z cytryny i rozmarynu.
Składniki:
- ½ kg piersi z kurczaka
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 płaskie łyżki żółtej pasty curry
- 5 łyżek oleju
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie pokroić je w kostkę.Natomiast do miseczki przełożyć pastę curry.Dodać do niej olej oraz sok z cytryny.Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze rozmaryn.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Marynować około 2 godzin.Im dłużej będziemy marynować tym lepiej.Po tym czasie nadziać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4